ראטרדם היהודית

 

 

 

 


JOODS ROTTERDAM

 

 

 

In het nog te verschijnen tijdschrift Joods Rotterdam vindt u een vragenrubriek waarin u vragen over uw genealogisch onderzoek kunt stellen. Die worden dan zoveel mogelijk het volgende kwartaal door lezers of door de redactie beantwoord. Een aantal van de vragen behandelen we op deze website. Voor het antwoord op deze vragen houden wij ons uiteraard aanbevolen. Wilt u zelf een vraag stellen ? Mail deze dan naar de redactie.

Vraag:

Wij zijn op zoek naar het huwelijk tussen:

David Aaron Spetter, geboren Oudshoorn ca. 1782, overleden Rotterdam 19-01-1828 en

Wilhelmina (Wilsje) Mug, geboren Rotterdam ca. 1786, overleden Rotterdam 02-03-1840

 

Vraag:

Op 08-03-1812 werd Josua Polak geboren. Zijn moeder is Sara Gompels. Wie heeft er meer informatie over Sara Gompels.

Wie waren haar ouders en waar en wanneer is zij overleden.

 

Vraag:

Een van de bezoekers van deze website is op zoek naar mensen die Leendert Josua Sanders hebben gekend. Leendert is geboren in 1908. Heeft u Leendert gekend, neemt u dan s.v.p. contact op met de redactie van deze website.

 

Vraag:

In 1789 trouwen Willemijntje Marcus en Levij Herst te Rotterdam. Wie heeft er meer informatie over de ouders van Willemijntje Marcus. Zij overlijdt in 1830 en als haar ouders worden in de overlijdensakte vermeld: Salomon Marcus en Rachel N.N. De redactie van deze website heeft het vermoeden dat haar vader wellicht geen Salomon Marcus heette maar Marcus Salomon. Heeft iemand meer informatie ?

 

 

 

 

Home

Abonneren

Artikelen

Inhoudsopgaven

Contact/redactie

Foto's

Vragen

Links

Nieuws