ראטרדם היהודית

ראטרדם היהודית

 

 

 

JOODS ROTTERDAM

 

 


 

ARTIKELEN

Op deze pagina vindt u een aantal artikelen die in de loop der jaren in Joods Rotterdam is gepubliceerd. In de inhoudsopgave vindt u welke artikelen en genealogieŽn tot nu toe verschenen zijn.

 

De IsraŽlitische Gezondheidskolonie Rotterdam

Bleekneusjes werden ze ook wel genoemd: kinderen die wel wat extra verzorging konden gebruiken. Zij waren ondervoed of hadden andere gezondheidsklachten. Deze kinderen werden in de zomermaanden een aantal weken verzorgd in een gezondheidskolonie, zodat zij weer wat op krachten konden komen. In 1896 richt Hijman Julius Hijman de IsraŽlitische Gezondheidskolonie Rotterdam op.

Lees verder

Joodse begraafplaatsen in Rotterdam

In dit artikel besteden we aandacht aan de Joodse begraafplaatsen in Rotterdam. Niet alleen omdat zij deel uitmaken van de geschiedenis van de Rotterdamse Joodse gemeenschap, maar ook omdat de teksten op grafstenen vaak genealogische informatie bevatten. Namen van (voor)ouders, beroepen, etc. Omdat het lichaam van een dode volgens de joodse leer aan de aarde moet worden toevertrouwd om tot stof te kunnen terugkeren, wordt joodse graven in principe niet geruimd.

Lees verder

 

 

 

 

 

 

Home

Abonneren

Artikelen

Inhoudsopgaven

Contact/redactie

Foto's

Vragen

Links

Nieuws